Kunstnerisk ledelse

Pia Boysen

pb-cv
pb-cv-english

Pia Boysen har diplomeksamen i orgel fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium 1991. Har efterfølgende studeret sang, direktion og orgel i London og New York.

Sideløbende med diverse studier har interessen og nysgerrigheden for børnekor været stor, og blev efterhånden det ”instrument” hun brændte mest for.

Fra 1996-99 blev hun ansat på DKDM som underviser i børnekormetodik og dirigent for Konservatoriets Lille Børnekor. Disse år var på mange måder enormt givende og lærerige, hvor hun fik mulighed for at specialisere sig i børnekormetodikkens kreative univers med Margrete Enevold som inspirator.

Fra 2001-2005 var Pia ansat som dirigent for DR-Radiospirekoret og DR Radiobørnekoret. En tid med stor udvikling på hele DR´s korskole hvor der var stor fokus på at udvikle et koncept der ville give børnene den grundigst tænkelige uddannelse i et spændende og respektfuldt miljø. Siden 2003 har Pia været dirigent for Korskolen ved Gentofte og Jægersborg kirker, som tæller i alt 270 børn, fordelt på Spirekor, Børnekor, Juniorkor og Pigekor. Se www.detdanskepigekor.dk.

Derudover underviser hun i børnekormetodik ved Sjællands Kirkemusikskole samt ved talrige stævner og kurser i hele Norden. Blev i 2011 tilknyttet Sao Paulo Universitetet, Brasilien, hvor hun underviser i Børnekormetodik.

Pia udgav i 2010 sin første af i alt 4 bøger ”Børnekor med poesi og bevægelse”. “Børnekor med poesi og bevægelse 2” blev udgivet i 2011 og den tredie udkom i 2012, og den sidste bog udkom i 2014. Læs mere om bøgerne her.

Børnekor med poesi og bevægelse